Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zatím nepočítá s podporou sportovišť TJ/SK

20.10.2017 10:47

V návaznosti na vyhlášení neinvestičního dotačního Programu IV (Údržba a provoz sportovních zařízení) státní podpory sportu ze dne 2. října 2017 a na základě zjištěných technických problémů v informačním systému pro podávání žádostí, prodloužilo 17. října Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy termín pro podávání žádostí do 23. října 2017.

Při úterním jednání představitelů sportovního prostředí na MŠMT však ministerstvo nepřijalo realizační návrh ČUS k tomu, aby prostředky mohly být poskytnuty do členských sportovních klubů a tělovýchovných jednot. Poté, co ČUS stanovisko MŠMT 18. října zveřejnila, připustilo ministerstvo, že návrh ČUS do konce týdne prověří.

Místopředseda ČUS Marek Hájek na tento postup ministerstva reagoval: 

„ČUS vítá zkrácení termínu právních rozborů a vyjádření několika odborů MŠMT do 23. 10. 2017 k realizačnímu návrhu ČUS na řešení, jak dostat dotace na provoz a údržbu pro sportoviště v majetku TJ/SK. Dne 23. 10. 2017 totiž končí termín podávání žádostí a ČUS věří, že tentokrát MŠMT změní postoj přístupu i práce z "JAK TO NEJDE" na "JAK TO VYŘEŠIT PRO TJ/SK". Pro sportovní prostředí je podstatné, že se nakonec našla vůle na straně MŠMT jít touto cestou a byť jsou pracovníci přetíženi a unaveni po hektické agendě programů pro svazy, najdou zbytek sil a pomohou také tělovýchovným jednotám a sportovním klubům, za což jim děkujeme.“